Bakgrunn

søndag 24. januar 2016

Klar for fargerik påske!

Nå er jeg endelig ferdig med årets påskepynt! Og påsken hos oss - den blir skikkelig fargerik! Det er den ene gangen i året jeg gjerne fyller huset med knallfarger. Og storkoser meg med dem. Fins det noe bedre enn å komme inn på kjøkkenet om morningen og bli møtt av crispe tulipaner i herlige farger, morsomme grytekluter og herlige knallgule hjemmestrikka kjøkkenkluter? Må være et stappfullt påskeegg med sjokolade da, kanskje :-)

Gryteklutene er en stor favoritt. Har laget dem i all verdens fargeskalaer: duse farger, rosa farger, grå-hvite farger, mannefarger, tenåringsfarger... Noen ser du her i bloggen. I min bok heter de "Anne-På-Landet-grytekluter" og det er fordi jeg har funnet dem her. Har laget dem i alle typer bomullsgarn, men foretrekker Gjestals "Bomull Sport". De har fine klare farger og da blir de tette og fine. Lager baksiden bare med staver som foreslått i oppskriften. Perfekte til restegarn for her er det bare fantasien som setter grenser. 

Har også laget endel kyllinger som skal få henge i et bjørkeris på kjøkkenbordet. De fant jeg oppskrift på her. Disse går superkjapt og jeg tenker de er fine å legge i påskeegget til ungene også. Og kjøkkenkluter strikket etter et av mønstrene til Bitta Mikkelborg. Med gule lys og gule servietter, er det bare hjemmebaksten som gjenstår før verdens beste påske kan nytes med verdens beste barn!Men det er fortsatt en stund til. Nå skal jeg kaste meg over neste julestrømpe, se sport på tv og nyte varm kaffe.

Ha en fortsatt flott søndag. Vi snakkes!

4 kommentarer:

 1. Kjempefine og morsomme :-) Artige farger du har valgt. Du kan trygt glede deg til påske nå ja :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Margrete. Så hyggelig at du stakk innom. Jepp - jeg gleder meg veldig. Håper det blir så fint vær at vi kan ta med kaffekopp og strikketøy ut i solveggen også :-) Ha en strålende søndag!

   Slett
 2. Jeg har bare så vidt ryddet vekk jula, og så er du klar for påske!
  Imponerende! Ble litt betatt av de kyllingene. Riktig søte!
  Jeg er en dårlig påske-pynter. Da vil jeg gå på ski!

  God, ny uke ønskes av Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Ingunn :-)
   Hehe - påsken kommer jo veldig tidlig i år, veit du. Og som alltid kommer sånne ting altfor fort for meg. Men nå er jeg klar. Kyllingene er superkjappe og kjempeartige å lage. Og det blir nok med denne påskepynten for meg også skal du se.
   Ha en flott ny uke!

   Slett