Bakgrunn

søndag 31. januar 2016

Jeg har tatt søndagen tilbake!

Leste en artikkel et sted for en tid tilbake som handlet om å "ta søndagsmiddagen tilbake"... Eller noe sånt. Det har jeg faktisk tenkt på lenge. Det er et av mine beste barndomsminner: lange late søndager med familiebesøk og flotte middager. Pent dekket bord, middag med dessert, og alltid hjemmebakt til kaffen. Jeg gledet meg hele uka til søndag, for jeg synes det var flott at de voksne la sånn jobb og tid i å skape noe spesielt ut av søndagen.

Så tenker jeg at det vil jeg gjerne videreføre til mine barn. Jeg vil de skal tenke tilbake på søndagene med en glede over at mamma  hadde tid og la ekstra omtanke i å gjøre denne dagen til noe helt spesielt. Mange søndager i vårt hus går med til håndballkamper. Og da er det en enkel unnskyldning til å ikke legge ekstra tid og arbeid i søndagsmiddagen. Men med litt planlegging går det meste. Så jeg håper i dag var den første dagen i en rekke sånne som skal komme. Og vet dere: for første gang har jeg storkost meg med matlaging og kakebaking! Det er lenge siden, det. Og jeg var redd for at den gleden var en som var borte.

Først dekket vi fint bord:

Deretter var det å bake kaker: det ble både Pavlova og Firkløverkake. Selv om vi bare var 6 stykker :-)
Til middag lagde jeg noe jeg aldri har laget før. Og aldri fått hjemme. Svineknoke med kålrotstappe og sursøt saus! Jeg har ikke engang tenkt på at dette er noe man kan lage til middag, men det er virkelig godt! Skikkelig gammeldags husmannskost!
Ser jo ikke akkurat lekkert ut i gryta, da. Men godt smakte det!

Avsluttet kvelden med masse tente stearinlys, kaker og kos. Veldig fin dag, så dette skal jeg bli flinkere til :-)Ble ikke så mye håndarbeid på meg i helga, men jeg har heklet noen flere kyllinger. Samme farger men ulike kombinasjoner. Brukte grunnoppskriften, men heklet en rad fastmasker rundt hele kyllingen, og picot i nebb og hale :-) Her er hvordan to av mine ble:


Nå er det bare å kaste seg over pc'n og gjøre en god dags jobbøkt for kvelden skal tilbringes med håndball- og fotballtreninger. 

Ønsker dere en fantastisk mandag. Vi snakkes!
2 kommentarer:

 1. Så trivelig å lese nå til dags når alt skal være så enkelt og lettvint! Ser deilig ut den kaka di! Knallsøte kyllinger!
  Så innbydende bord! En får mye igjen for å gjøre seg litt flid med det. Vi har et spesielt søndagsservise som jeg synes det er koselig å dekke med. Arv fra mannens besteforeldre.
  Dette var en god påminnelse for flere enn meg vil jeg tro.

  God mandagskveld fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Hello Kjersti, you have a lovely blog! Thank you for stopping by my blog and for your very kind comment! I enjoyed your post about making Sunday dinner special again. I have happy memories of many good Sunday dinners. It is worth resurrecting. Thank you for the inspiration. Your table is beautifully set, and the food sounds delicious.
  Hugs,
  Terri

  SvarSlett