Bakgrunn

torsdag 14. januar 2016

Har jeg en stil? Eller er jeg bare kaos..?

Har du en spesiell stil? Den siste måneden har jeg brukt mye tid på blogger. Mest på håndarbeidsblogger, men også mange flotte interiørblogger. Og jeg ser med misunnelse på de som har en stil. Er det viktig å ha en spesiell stil? Jeg liker å lage ting til hjemmet. Mye mer enn jeg liker å strikke gensere og ponchoer og sånt. Jeg liker å hekle tepper. Store tepper. Og jeg fryder meg når jeg åpner skapet og kjøkkenklutene jeg har strikket ligger pent stablet på hylla. Men ting har ingen spesiell stil. Noen bloggere holder seg til grå-/hvit-/sølvstilen. "Alt" de lager er  i samme fargeskala og hjemmene er lekre og ton-i-ton. Eller helt omvendt: alt de lager er heklet og strikket i alle regnbuens farger. Totalt, og likevel stilig, fargekaos. Jeg så et bilde på facebook i Bittas gruppe. Ei dame hadde laget flere forskjellige par sokker, men alle var holdt i rosa/hvitt/grått og det var rålekkert! Så tenkte jeg: hvorfor gjør jeg ikke sånn? Hvorfor lager jeg ikke ting kun i korall/beige/creme som stort sett  er fargene i mitt hjem. Eller strikker masse sokker i samme farger, så ser det SÅ flott ut når jeg tar bilder? Og jeg vet jo svaret. For jeg har egentlig ikke noen spesielle farger, eller stil for den sakens skyld, som er min. Jeg liker ulike farger og ulike ting alt ettersom humør og årstid. I går startet jeg dagen med kluter (ja - jeg har maaange!) i beige og creme og de skal få matchende grytekluter og kanskje et håndkle. De vil passe fint hjemme i Slottet på Kroka.
Men så fikk jeg plutselig lyst på farger! Jeg blir litt sånn ørsk etter farger på denne tida. DA kom jeg på at det går jo jammen fort til påske! Når jeg dukket inn i UFO-skapet og fant disse klutene som manglet trådfesting, kastet jeg meg over årets påskegrytekluter. Er bare så vidt i gang, og de passer over hodet ikke inn. Men jeg gir blaffen. For de gjør meg glad! Og jeg gleder meg til ungene og jeg skal ha bjørkeris på bordet, gule kjøkkenkluter og tidenes mest fargerike grytekluter. De skal få følge av bjørkeris med hjemmelagde hekla påsketupper på spisebordet, så blir det nok fint. Men stilig - det blir det nok aldri. Og egentlig er det visst ikke så viktig for meg heller..Mitt hjem er som mine håndarbeider; litt av hvert, gammelt og nytt, fargerikt og dempet, morsomt og elegant. Litt som meg, egentlig...

Vi snakkes!

2 kommentarer:

 1. Så artig å lese! Jeg har også "ei bikkje av hver sort" og lever godt med det. Stil eller ikke: Det viktigste er å ha et hus der en kan arbeide og leve i fredelig sameksistens med sine nærmeste.

  Gleder meg til å se "påskebordet"!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi - ikke sant Ingunn? Jeg er lite opptatt av trender, men vil ha et hus som gjør meg glad å være i. Og håndarbeider jeg gleder meg til å ta fatt på. Så godt å høre at flere er som meg. God helg!

   Slett