Bakgrunn

tirsdag 22. november 2016

Så mye rart man lagerI sin tid hadde jeg perledilla. Ja - jeg fråtset i perler! Synes fortsatt det er noe av det vakreste som fins, og da mener jeg slett ikke sånne vilt dyre smykkeperler. De er vakre de også, men jeg finner stor glede en sen kveldstime med å tre perler på en tråd. Hadde helt glemt denne hobbyen, men dette var noe ungene og jeg hadde stor glede av en jul for mange år siden. Jeg heklet serviettringer i metalltråd, og sammen lagde vi dyr og blomster av perler som vi pyntet dem med. Nå synes jeg de ser rare ut, og prinsessa sa "Hæ - æsj, hva er det?" I sin tid var hun ekstatisk og lykkelig over å kunne gi farmor hjemmelaget bordpynt og farmor tok like lykkelig i mot. Sønnen lagde fisker og satte på "småstein" til sin fiskegale pappa, og sammen med tøyservietter, ble det en fin gave som såvidt meg bekjent ble brukt hyppig til søndagsmiddagene. Vet ikke helt hva jeg synes om disse lenger. Nå er de på en måte utdatert og rare, selv om jeg i sin tid synes de var både vakre og kreative. Men smaken forandrer seg over tid, og nye ting blir gamle, og gamle ting blir nye. Hvem vet  - kanskje en dag finner jeg ut at serviettringer med perledyr er noe jeg bare ha :-)

Ellers er jeg i full gang med å sy puter til butikken. Synes det er morsomt å lage dem relativt enkelte, men med små spesielle detaljer. Som den jeg sydde i går. Den har en liten tekst brodert på som er akkurat liten nok til at den ikke er prangende, men stor nok til at den gjør puten helt spesiell. Og 'Hverdagslykke" er noe av det jeg verdsetter høyest. Det er jo sånn at livet er mest hverdager, så derfor synes jeg det er minst like viktig å gjøre hverdagspausene spesielle. Jeg får det slett ikke alltid til, men prøver å vise ungene at det ikke alltid er så mye som skal til, for å gjøre noe spesielt. Tror i grunn de fleste er flinke til sånt nå om dagen. Knappene er forresten korrigert slik at rutene nå stemmer ;-> Var litt sent og helt i ørska når jeg sydde dem på i går. Skulle du har lyst på en sånn, så koster den 349,- kr med dunpute inni, eller 249,- for bare trekk. 

Ellers er jeg i full gang med å lage julegaver. Jeg liker at de er hjemmelagde så langt det lar seg gjøre. I hvert fall til de voksne. Så min tribunestrikk om dagen er ølvotter til en kompis. Synes de er morsomme og det fins også mønster på ølsokker. Disse er strikket i Vestlandsgarn på pinne 3,5 og vil nok få sokker til tilbehør. Det må da være en perfekt gave til en ølbrygger? Oppskriften er kjøpt av Ingunn Bergli Sørnes, og hun kan kontaktes på Facebook.  Jeg får heller vise dem fram ordentlig ferdig i neste innlegg. Presset og fine :-)

Ønsker dere alle en flott og kreativ uke!

1 kommentar:

  1. At smaken forandrer seg skal være sikkert. Alt kan ikke bli såkalt klassisk og leve evig. Så lenge jeg var på skolen, var det sånne "diller" til hver jul. Snarlaga julegaver som måtte håndteres med varsomhet om de skulle overleve turen hjem fra skolen. De fleste av oss har vel rikelig med pynt, men det er noe med at når advent kommer, øker også lysten til å lage noe nytt. Du er flink som lager julegaver. Ser ut til at det blir kjøpegaver her i år.

    Lykke til videre! Tipper du har flere planer.

    Klem

    SvarSlett