Bakgrunn

mandag 14. november 2016

Kreativitet i mange former


Kreativitet - det er så mye og kommer i så mange varianter. For mange kommer den til uttrykk i ulike former for håndarbeid. Sånn som håndkledet jeg strikker over (det er forresten følge til kjøkkenklutene i et tidligere innlegg). Andre vil kanskje binde en vakker blomsterkrans, eller pynte en leken kake.


                              
Min søster er kjempeflink til å lage kort. De flotteste kunstverk blir til ved hjelp av saks, papir, noen farger og stor tålmodighet. Om to uker skal jeg stå på en julemesse og selge pakkelapper, kort og andre flotte papirsaker for henne. Og jeg gleder meg. For jeg har aldri vært selger på julemesse før, og synes det høres så koselig ut :-) Her blir det nok også kreativitet i mange former. Kanskje kan man kjøpe små flasker med granskuddsirup? Tennbriketter av kongler? Jeg blir matt av beundring over alt folk finner på å lage av. 

Selv er jeg en stor fan av å høste fra naturen. Og jeg skal bli flinkere! Ikke fordi jeg er så veldig miljøvennlig, men fordi jeg liker det rene i det. Jeg liker å være på tur og høste inn, jeg liker å foredle på kjøkkenet mitt, og jeg liker å gi bort hjemmelagde gaver. Sist uke kom en god venn med to kasser frosne bringebær, så nå er både hans og min fryser full av deilig hjemmelaget syltetøy. Og du kan tro det smakte godt på hjemmebakt brød en sen kveldsstund! 


Mange lange timer er også tilbragt ved symaskinene mine i helga, og metervis med stoff har blitt tøyservietter med tekster, kjøkkenhåndklær og julestrømper. Det satt langt inne å lære seg å sy, men nå som jeg er i gang, så får jeg ikke sydd nok. Jeg synes det er så gøy, og for hver ting jeg lager, får jeg mange idéer til andre ting. Så gjelder det å begrense seg slik at jeg har mange nok av hver til å dekke bestillingene. 
Hva med deg? Har du en kreativ dag i dag? I Slottet på Kroka skal det bakes i kveld. Planen er i hvert fall påfyll av proteinrundstykker, og Sarah Berhardt til hele slekta. I fjor ble det verken bakst, sild eller marsipan, og det var bare trist. Men i år blir alt så meget bedre :-)

Forresten:
Har du lest om bloggen North Wild Kitchen? Det er en matblogg skrevet av en innvandret dame fra USA, og hun tar de vakreste bilder. Formidlingen hennes  av Norge og norsk mat er rett og slett vakker, og et av hennes siste innlegg er en oppskrift på multekarameller. ¨


Ser de ikke bare fantasisk gode ut? Bloggen og oppskriften finner du her. Eller du kan gå inn på http://www.northwildkitchen.com/. Disse blir definitivt å finne i mine gavekurver i år :-) 

Mandager kan være kjipe fordi man gjerne skulle hatt mer fri. Men de kan også være starten på en helt fantastisk ny og ubrukt uke. Det er ditt valg hvordan den skal bli. Og min uke - den skal bli helt utrolig bra! 

Kjersti 
3 kommentarer:

 1. Så kjekt innlegg om kreativitet :) Ha ei fin og kreativ veke.

  SvarSlett
 2. Skikkelig fint det håndkleet ditt! Lekkert med de fargene og fint arbeid! Det er artig å skape noe med hendene. Så flink du er som syr på bestilling!
  Jeg pleier å si at jeg ikke er så veldig kreativ, men en rimelig god arbeider er jeg. Synes det er stas å kunne gi bort noe hjemmelaga, og jeg føler virkelig de fleste setter pris på det. Jeg er glad i å bake i tillegg til strikkinga, så dette er ei fin tid. Nå forbereder jeg meg til julemarked, og så er det bare å håpe på godt salg av både kaker og strikk.

  Kjekt at dere yngre også tar vare på og utnytter ressursene i naturen! Vi eldre har det jo i blodet etter oppveksten rett etter krigen.

  Fortsatt god tirsdag fra Ingunn

  SvarSlett
 3. I see your blog daily, it is crispy to study.
  Your blog is very useful for me & i like so much...
  Thanks for sharing the good information!
  starbet football

  SvarSlett