Bakgrunn

tirsdag 5. juli 2016

Markjordbær og Bittakunst


Ja!!! Bitta Mikkelborg er i gang med ny klutealong på Facebook. Om søker opp Bittamis Design for Strikkelystne så kan du også ta del i et sommereventyr. Hver (?) mandag kl 9 kommer det nytt mønster, og dette er det første. Det heter Aks og er både vakkert og gøy å strikke. Jeg strikker i bomullsgarn fra Nille. Ikke fordi jeg synes det er spesielt godt å strikke i, for det er dårlig tvinnet. Men fordi jeg liker fargene og det er kjapt å få tak i. Klutene holder seg bra og er gode å bruke. Ser at mange strikker i flerfarget Elise og resultatet blir som en vakker høstdag. Eller en kopp full av sukkertøy. Men Eriksen - hun er kjedelig og kjører heller ensfarget.Yes! The Norwegian designer Bitta Mikkelborg is also this summer giving us (free) wonderful patterns for dishclothes through her Facebookgroup. The patterns are in Norwegian, but easy to understand, so anyone - regardless of language - can make them. And if there's something you don't understand, there are hundreds of people to help translate. Look up "Bittamis Design for Strikkelystne" on Facebook and enjoy a crafty summer! New patterns are available every (?) Monday at 9 o'clock. DO enjoy :-)


Jeg strikker og strikker og gir bort og gir bort. Synes det er så kos når jeg kommer til venner og kjente og ser at de flittig bruker mine håndarbeider. DA er det gøy å gi bort. 
Jeg har alltid med et sånt strikketøy i veska. Og i sekken. Det tar jo ikke noe plass med et garnnøste og en strikkepinne. Hva har du i sekken når du er på tur? I min sekk er det alltid ekstra god niste, kaffe på termos, strikketøy og bok. Jeg ble jammen voksen nok (43) før jeg virkelig forstod gleden av å rusle i naturen. Nå får jeg ikke gjort det nok. Det er ikke nødvendigvis selve gåingen jeg liker best (selv om trimmen selvfølgelig er super!), men det å kjenne på naturen. Stillheten, blomstene, reinsdyr, fiskesprett i en bekk.. Og det beste av alt: å sette meg ned en fin plass, spise god niste, og strikke litt. Eller lese. DA lander jeg virkelig etter altfor travle dager. 

I always have a small knitting project in my purse. Usually something for a kitchen or a bathroom. It's cosy, and don't take much space. I love walks in the nature, long walks that lasts for a whole day. I had to pass 43 years old before I learned really  to appreciate this. Now I cannot think of anything better than to make good food to bring along, coffee, my knitting and usually  a book. I can sit in the middle of nowhere for hours just enjoying some time away from my cell phone, emails and life's business.Søndag var jeg på tur. Den startet så fint med en tur langs elva i sol. Og i det jeg kom på "toppen" av Haglebu (fjellet), så tok regnet meg. Ut av intet fosset det plutselig ned og i løpet av to minutter ble jeg klissvåt! Så jeg småjogget ned igjen, i en sti som nesten var en bekk. Skoene surklet, jeg skrattlo, datt på baken, bannet litt, og fortsatte i fullt firsprang ned til bilen. Og hva skjedde da jeg stod på parkeringa og skiftet? Himmelen ble vakker blå og sola skinte. Så da besøkte jeg heller en kompis i Hallingdal. Her kommer et bilderas fra en søndag med ustabilt vær :-)

Sunday I had planned such a walk. It started with sun and a beautiful walk along a riverAnd as I reached the top of the moutain, the rain started pouring down. Within two minutes I was soaking wet! So I ran downhills, laughing and cursing, and the minute I came down to my car, the sun came. And with the sun, great blue sky. To bad I did not have the energy to walk up again. Here are some pictures from my Sunday in typical Norwegian summer weather :-)Snart ferie og vi reiser to uker til Portugal og Spania. Gleder meg! Håper du har en fantastisk ferie og nyter late dager i fint vær. Eller hva du nå gjør når du koser deg. 

Soon vacation and two weeks in Portugal and Spain. Looking very much forward to that! Hope you have a fantastic vacation!

Vi snakkes!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar