Bakgrunn

søndag 2. oktober 2016

Jeg skal bli bestemor!!


Mye har skjedd de siste ukene, og det at jeg har vært stille betyr slett ikke at jeg ikke har håndarbeidet. For uansett hvor travelt jeg har det, så tar jeg meg alltid tid til å håndarbeide. Mulig jeg virker smårar når jeg sitter i en shabby fotballkiosk og innimellom vafler og pølser, kaster meg over strikkepinnene. Eller når jeg sitter på tribunen og hendene jobber flittig helt til Åmot scorer og jeg kaster det fra meg og hopper opp og ned. Kan være jeg hekler mens jeg lager middag, eller at jeg syr litt en tidlig morgen før jobb...

I dag startet jeg dagen med god frokost, pent dekket bord og tøflene over. Kan ikke så få sagt hvor kos det er å vite at om noen måneder kommer en liten gutt i vår familie. 


Selv de dagene jeg er alene, synes jeg det er viktig å tenne lys og gjøre litt stas på frokosten. Kan godt sitte sånn i en time og bare se nabolaget sakte men sikkert komme til liv. 

Innimellom strikking i dag har jeg bakt. Disse ble kjempegode og en gang i tida fant jeg dem på internett.


Havrekaker med hvit sjokolade

100 gr hvit sjokolade
100 gr smør 
1 ts bakepulver
1 egg
1 ss hvetemel / glutenfritt mel

Smelt sjokolade og smør i vannbad og avkjøl. Når blandingen er avkjølt tilsettes et egg og det piskes luftig (min røre ble aldri særlig luftig men det gikk fint likevel). Bland det tørre i en bolle og rør det inn med slikkepott. La svelle minimum 10 min. 

Stek 5 kaker om gangen - de sveller veldig i ovnen. Stekes på 180 grader i ca 10 min.Til slutt er det bare å finne en tett fin kakeboks eller et stort Norgesglass og du kan nyte deilige kaker til kaffen framover. Fant en fantastisk kakeboks i Madrid i sommer, så jeg har fylt mine på denne og satt den lett tilgjengelig på benken <3Ellers har jeg brukt de siste ukene til å gjøre ferdig noen juleprosjekter. Har ikke fått tatt bilder enda, men her har det blitt både spisebrikker, tøyservietter, julestrømper og et lass med flotte kluter fra Drops/Garnstudio. 

Men nå er det dette settet som er på pinnene:Er godt i gang på genseren og har tyvstartet på vottene. Gleder meg vilt og hemningsløst til midten av februar, for da skal min eldste sønn få en gutt :-) 

Må nesten bare fortelle om vår indiske aften. Vi er litt lei taco og hjemmelaget pizza som helgemat, og fant ut at vi skulle invitere familien til Indisk Aften hjemme i Slottet på Kroka. Vi spilte indisk popmusikk, danset magedans (eller noe vi trodde lignet litt), lage - og spiste - fantastisk herlig mat og avsluttet kvelden med indisk film. Ungene synes det var stas, og ikke bare lærte vi om India, men vi hadde en annerledes og morsom kveld. Bordet dekket vi med et skjerf, fargerike lykter, gull og glitter, og ellers hva vi hadde liggende som vi synes passet. 
Bollywood på Røykenvis
Bollywood på Moingvis

Kanskje en idé du også vil prøve? Neste måned blir det italiensk eller meksikansk aften. Fortrinnsvis uten vanlig taco og kjøttdeigpizza. Da skal vi også lage quiz med premier, så kan vi lære enda mer. Har du kanskje en fin film eller noe musikk å anbefale oss?  


Ellers ønsker jeg dere alle en flott søndag, og en strålende flott høstuke :-)2 kommentarer:

  1. Så kjekt, blir mye fint strikk fremover da !

    SvarSlett
  2. For et artig innlegg! Stas med indisk aften må vite, og kakene dine ser riktig gode ut. Jeg tar også gjerne noen runder på bundingen til morgenkaffen, og det er vel anvendt tid. Kjekt å starte dagen med noe hyggelig. Ekstra stas er det selvfølgelig å strikke til det kommende barnebarnet.

    God, ny uke ønskes av Ingunn

    SvarSlett