Bakgrunn

mandag 11. april 2016

Ny uke - nye muligheter!

Riktig god mandag morgen!
Er det ikke ganske fantastisk hvordan vi hver mandag har en hel uke med morro framfor oss? Timevis med håndarbeid, mulighet til å lage spennende nye middager, kanskje  en ny episode av favorittprogrammet på tv og sjansen til å tilbringe enda mer tid med de du er glad i? Hos oss er helgene alltid fylt av ungenes venner. Og det synes jeg er storveis. Jeg elsker det når latteren runger av ungdommene i andre etasje. Eller når junior og kompisene har fått til noe på et av dataspillene og jubelen nesten løfter taket :-) 

Happy Monday morgen!
Don't you think it's amazing how every Monday gives us a new week full of fun? Hours of crafting or gardening, the possibility to make something special for dinner, maybe a new episode of your favourite tv-show and the chance to spend even more time with the people you love? In our house, the weekends are usually full of my kids friends. And I love how the laughter fills the second floor. Or when my son and his friends scream of happiness when they have conquered someone in a computer game.


I helga bakte Andreas og en kompis et helt fantastisk urtebrød til lunsj. Vi spiste det lunkent uten pålegg, men jeg tenker at det er perfekt til suppe. Eller omelett. Eller med spekemat på. Uansett - gutta fikk gjort mat- og helseleksa, og jeg fikk servert lunsj. Herlig!
 
This weekend, Andreas and a  friend, made a wonderful herb bread for lunch. We enjoyed it when still a little hot. I think this bread will be perfect to soup. Or omelette. Or whatever you may like. It tasted great and we will most certainly make it again. 



Urtebrød (Herb bread):
I pakke fersk gjær (50 grams of yeast)
2 ss olivenolje (2 tablespoons of olive oil)
2 dl lunkent vann/melk (2 dl water or milk)
1 egg
5 dl hvetemel (5 dl flour)
1 ts salt (1 teaspoon salt)
1 ts sukker (1 tablespoon sugar)
1 ts dill (1 tablespoon of dill)
2 ts persille (2 teaspoons of parsely)
2 ts timian (2 teaspoons of thyme)
1 ts basilikum (1 teaspoon of basil)
1 ts oregano (1 teaspoon of oregano)
Revet ost (grated cheese)

Lag vanlig hvetedeig som til loff og hev ca 30 min
Make an ordinary dough like you would for bread and let it rise for app. 30 minutes.

Rull deigen til et rektangel og strø over urteblanding og ost. Rull til midten fra hver langside (se bildet over) og etterhev. Pensle med egget og stek på 220 grader ca 20 minutter.

Roll the dough to a rectangle and sprinkle the herb mixture on top. Add the cheese and roll any way you like (the boys rolled from each side to the middle - see picture) :-) Set to rise again, and brush with egg. Bake in the owen at 220 degrees for app. 20 minutes. Enjoy!


Vi bakte også en ny ladning proteinrundstykker. Disse er både mettende og glutenfrie. Junior liker dem ikke noe særlig, men Kamilla og jeg synes de er gode. Oppskriten på disse ligger i et annet innlegg.

We also made some more protein rolls. These are SO good! The receipe for these are in a different post. 


Ellers ble helgen tilbragt på stadioen med vasking av kiosker og vaffelsteking. Når kampene begynner på Åmot stadion igjen - da er det skikkelig vår (og skikkelig travelt).  I noen måneder framover handler livet mye om vafler, pølser, scoringer og raske ben. Når vi ikke er på håndball, da. Sånn er livet med to aktive barn, og selv om det er travelt, så elsker jeg det :-) 
Ble ikke så mye håndarbeid i helga, men jeg snikstrikket på en kjøkkenklut i kiosken og det har jeg planer om å gjøre i dag også. Aldri i verden om jeg gir slipp på håndarbeidstida mi selv om livet er travelt!

Apart from baking, the weekend was spent at the football stadium. When the football season starts - that's when spring is really here! For a few months ahead, my life will consist very much of waffles, hot dogs, goals and fast legs. When we are not busy with handball, that is. That's life with two active childeren, and I love it!
Not too much crafting done in the weekend, but I managed to knit a dish cloth in between other things. No way I'm giving up the enjoyment of crafting just cause I'm busy. I just need to adjust :-)


Ønsker alle en strålene uke, og husk å nyte hverdagsgledene!

Wish everyone a great week, and remember to appreciate the everyday things in life!





1 kommentar:

  1. Fint å lese i dag også! Viktig å ta vare på håndarbeidstida midt i alt det andre. En omgang her og en omgang der..... Du er heldig som har aktive og glade barn som har venner å være sammen med. Å bli kjent med barnas venner er en investering. Du kommer til å savne dem også når ungene forlater redet. Til og med alle skoa i gangen.

    Her blir det strikking i kveld. Har nettopp tatt ei lita økt med vinterveden.

    God mandagskveld fra Ingunn

    SvarSlett